Французька влада знає, що серед снайперів, які торік розстрілювали людей на Майдані, були "агенти російських розвідувальних служб".

Про це розповів директор департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє в документальному фільмі французького журналіста і письменника Сержа Моаті для телеканалу France-3, передає Укрінформ.

"У той час, коли ми з Лораном Фабіусом були в офіційній будівлі на вулиці Банковій у Києві, снайпери стріляли в натовп, ми знаємо, що серед цих елітних стрільців були агенти російських спецслужб і було 70-80 загиблих протягом дня, ми залишалися там в будівлі і вели переговори з Януковичем щодо пошуку політичного рішення ", - сказав на 38-й хвилині фільму Фурньє, розповідаючи про торішні лютневі події.

Документальний фільм "Ке д'Орсе. Куліси дипломатії", знятий Сержем Моаті, розповідає про французьку дипломатію, очолювану міністром Лораном Фабіусом. Більше третини стрічки присвячені подіям в Україні та ролі французької дипломатії в пошуку виходу з кризи, яку спровокувала Росія.

Читайте також: ГПУ не бачить російський слід у розстрілі Небесної сотні

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Для свого фільму автор використовував велику кількість офіційних заяв, відеозаписів з подій на Майдані, офіційних зустрічей, службових нарад та переговорів у МЗС Франції, в Нормандії за участю світових лідерів і глав дипломатій.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Петро Порошенко заявив, що снайперськими групами, які розстрілювали протестувальників на Майдані взимку минулого року, керував помічник президента Росії Владислав Сурков.