З навчального центру Державної прикордонної служби, що у селищі Оршанець Черкаської області, випустили 156 прикордонників. Їх підготували за новим навчальним проектом під назвою "Нове обличчя кордону".

Про це повідомляє "УНН".

Він започаткований на базі окремого контрольно-пропускного пункту "Київ". Проект ввели в рамках реформування Держприкордонслужби. Будь-який співробітник міг долучитись до конкурсу. На відбір подали заявки 373 прикордонники. З них відібрали 160 кандидатів, які в подальшому пройшли навчання. Від кандидатів вимагали знання державної та іноземних мов, психологічну стійкість та гарну фізичну підготовку.

Майбутні випускники, на базі Навчального центру, протягом двох місяців проходили додаткову місячну фахову підготовку та практичні заняття. Прикордонники поглиблено вивчали особливості несення служби, покращували знання іноземних мов та розвивали професійні навички. Також вони відпрацьовували дії у кризових ситуаціях, вивчали антикорупційне законодавство. На практиці моделювались поширені ситуації, що трапляються на службі.

Читайте також: На кордоні із Кримом встановлять камери відеоспостереження

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

До проекту залучили фахівців прикордонної служби зі США, Німеччини та Естонії, а також представників Консультативної Місії ЄС.

Випускники, після успішної здачі іспитів, служитимуть у підрозділах окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" та охоронятимуть кордон в аеропортах "Жуляни" та "Гостомель". Прикордонники також отримуватимуть більшу зарплату.

Проект підготовки невдовзі поширять й на інші органи Держприкордонслужби.