Друзі, близькі і всі небайдужі до головного свідка у справі "кремлівського в'язня" Сенцова Геннадія Афансьєва привертають увагу до його справи через соціальні мережі.

На офіційній сторінці групи "Свободу Геннадію Афанасьєву" Вконтакте, його друзі просять писати листи у в'язницю Сиктивкара.

Його подруга і популярний тату-майстер Діана Севериненко розробила новий ескіз і наб'є його безкоштовно за вступ і перепост повідомлення цієї групи.

Мета групи - зібрати однодумців, які пишаються вчинком Геннадія Афанасьєва, який забрав свої свідчення у справі Олега Сенцова. Через це його три дні не могли знайти, він не виходив на зв'язок, не відповідав на телефонні дзвінки.

Він також проходить у справі "терористичної групи Олега Сенцова", яка за версією ФСБ РФ готувала теракт на півострові. За це в Москві Олегу Сенцову дали 20 років в'язниці, Олександру Кольченку - десять.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

17 грудня 2014 Московський міський суд визнав Геннадія винним у тероризмі і присудив до семи років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Пізніше він відмовився від своїх свідчень, заявивши, що у нього силою вибили зізнання. Також він підтвердив, що його, як і Сенцова катували.

6 серпня його етапували у невідомому напрямку, а пізніше знайшли в зоні суворого режиму міста Сиктивкар. Про це повідомила його мама.

Читайте також: Ключовий свідок у справі Сенцова зник

Нагадаємо, що світова громадськість вимагає від Росії звільнити українкою режисера Олега Сенцова і Олександр Кольченко. Також їх визнали політичними в'язнями.