81-річний російський письменник Геннадій Ісаєв живе у своїй машині. Чоловік приїхав до Львова місяць тому і практично весь час проводить на парковці перед супермаркетом.

Про це передає "Zaxid.net".

Ісаєв все життя прожив у Росії, має економічну освіту. Він зізнався, що завжди був в опозиції до режимів - спочатку комуністичного, потім путінського. Приїхати в Україну письменник вирішив після подій на Майдані взимку 2013-2014 років.

"Я дивився годинами телевізор, я був прикутий до нього. І тоді я вирішив, що повинен подивитися, яка вона, ваша Україна. Я зібрав всі речі і поїхав. Я розумів, що всі брешуть і істини у нас ніхто не показує, особливо канал "Росія-24", - розповів Ісаєв.

У Ярославлі у письменника залишилися родичі, дружина померла, дітей не було, тому всі пожитки вмістилися в машину.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ніхто мене жодного разу не ображав. Всі дуже ввічливі. Я ніколи тут не зазнавав утисків. Ніхто за мною не бігає і не проклинає. У мене навіть прапор український є, його мені в Одесі подарували", - розповів письменник.

Для оренди житла грошей у чоловіка немає, російську пенсію в Україні зняти неможливо, а квартиру в Ярославлі поки продати не може. Адже для цього потрібно повернутися в Росію, а їхати додому він не хоче. З Ісаєвим також подорожує його собака Серафима.

Читайте також: Сергій Жадан отримав престижну премію в Польщі

"Я боюся туди їхати. Я розумію, що якщо я туди повернуся, там мене чекає смерть. Звичайно, за мною ніхто ніколи не бігав і не погрожував відверто. Але я гадаю, за мною стежили. Я ж письменник, я часто писав статті про все, що думаю", - зазначив письменник.

За два місяці в Україні, опозиціонер встиг побувати в Києві і в Одесі. Він також зізнався, що дозвіл на перебування в країні завершується через дев'ять днів.