У Мінську почалися чергові переговори щодо стабілізації ситуації на Донбасі.

Як повідомила на своїй сторінці в Facebook, Уповноважений президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, питання звільнення полонених буде найскладнішим.

На доказ серйозності ситуації вона наводить дані СБУ, згідно з якими терористи утримують на підконтрольних їм територіях 148 осіб, серед яких 59 цивільні.

Також більше 800 українців зникли безвісти. Пошуком їх займаються силові структури, а конкретно військовими - Союз Народна пам'ять.

Геращенко підкреслила, що президент Петро Порошенко розпорядився вирішити це питання до кінця 2015 року.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чиновник зазначила, що жоден шантаж з боку пороссійскіх терористів не зможе цьому перешкодити.

Незважаючи на важливість ситуації із заручниками, відкритим залишається питання з поставками гуманітарної допомоги, адже ООН висловлювала невдоволення, що бойовики Донбасу не пускають на окуповану територію 16 тисяч тонн допомоги.

Також на Донбас готові завести вакцини для боротьби з поліомієлітом. Всеукраїнська акція з вакцинації стартувала вчора.

У підгрупі з безпеки на Донбасі вирішували питання розмінування, співробітники економічної групи займалися створенням механізму відновлення водопостачання.

Член політичної групи Безсмертний заявив про участь партій та ЗМІ на місцевих виборах на Донбасі, проти чого виступили сепаратисти.

Читайте також: У полоні терористів залишається 153 бійця АТО - Геращенко

Нагадаємо, що в ході минулих переговорів у Мінську домовилися про відвід озброєння калібром менше 100 мм, що активно реалізуються на Донбасі.