Проросійські терористи не пускають на окуповані території Донбасу 16 тонн гуманітарної допомоги. Її везуть під егідою міжнародних організацій.

Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, народний депутат Ірина Геращенко на сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що гуманітарні організації готові передати на окуповані території вакцини проти поліомієліту в рамках вакцинації.

"Також міжнародні гуманітарні організації просто шоковані тим, що 16 тонн гуманітарних вантажів просто не пускають на окуповані території, а в цій гуманітарці: продукти, товари першої необхідності, будматеріали", - розповіла уповноважений президента.

Читайте також: Терористи "ДНР" налагоджують відносини з проросійською партією Польщі

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Мирні жителі на Донбасі, за її словами, потерпають від гуманітарної кризи.

Вона наголосила, що цей вантаж, якщо у найближчий час бойовики його не пропустять, організації будуть змушені передати до інших країн, зокрема, африканських.

Геращенко додала, що сьогодні у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи ключовим питанням було відведення зброї і розмінування територій. Українська сторона розповіла про роботу нового логістичного центру розташованого в Новотроїцькому.