У середу, 21 жовтня, Ковпаківський районний суд міста Суми засудив до чотирьох років позбавлення волі чоловіка за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Сумської області.

Судом було встановлено, що обвинувачений, маючи проросійську позицію, у березні 2014 року через соціальні мережі активно розповсюджував публікації із закликами до зміни меж території та державного кордону України. Зокрема щодо необхідності голосування на "референдумі" за входження АР Крим до складу Російської Федерації та створення з південно-східних областей України так званого суверенного утворення "Новоросія".

У травні 2015 року під час санкціонованого обшуку за місцем проживання правопорушника слідчі знайшли гранату РГД-5 із запалом до неї.

Суд виніс обвинувальний вирок, призначивши чоловікові покарання у вигляді чотири роки позбавлення волі.

Читайте також: Бойовика "ДНР" в Одесі посадили на 12 років

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, суд в Одесі визнав винним у сепаратизмі місцевого журналіста - він отримав три роки обмеження волі із конфіскацією майна. Чоловіка визнано винним у створенні умов для посягання на територіальну цілісність України та незаконному придбанні і зберіганні наркотичного засобу у великих розмірах без мети збуту.