У центрі Одеси зловмисники навмисно розламали унікальний ліхтар, який у 2012 році відтворили з уламків, знайдених у Воронцовському палаці.

Про це повідомляє офіційний сайт міста.

За словами очевидців, банда цілеспрямовано почала ламати конструкцію ліхтаря. Після включення аварійної сирени, вони швидко втекли з місця злочину.

Правоохоронці повідомляють, що обличчя вандалів є на записах відеокамер, тому їх скоро заарештують.

"Це засмучує і викликає сором за невихованих і агресивних співгромадян, які вчинили таке свідомо", - підкреслив Андрій Шелюгін, голова управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також ремонту потребують внутрішні приміщення Воронцовського палацу.

У музеї розказали, що одну з унікальних стель навіть закрили натяжною, бо грошей на ремонт немає. До всього, руйнується дах палацу.

Читайте також: Новинка від "Укрзалізниці": додаткові поїзди в Одесу

Нагадаємо, що останнім часом, в Одесі почастішали обвалення архітектурних пам'яток. Жителі кажуть, що місто втрачає свій унікальний вигляд.