Росія надіслала до суду Нідерландів письмові заперечення на позов України про повернення скіфського золота.

За словами адвоката Анастасії Сивицької, яка захищає в суді інтереси кримських музеїв, що перебувають на окупованій території, відгук надійшов до суду вчора, передає УНН.

"До нього входить документація правового характеру, історичні, культурологічні та юридичні аспекти. До нього докладено великий висновок, який аналізує норми українського права, які можна застосувати до спірних правовідносин в частині контрактів", - сказала вона.

Читайте також: Росія затягує розгляд справи про повернення Україні скіфського золота

Нагадаємо, більше тисячі артефактів із п'яти українських музеїв - одного київського та чотирьох кримських – поїхали на виставку в музей Алларда Пірсона в Амстердамі ще до анексії Росією Кримського півострова. Їх мали повернути ще у травні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Однак музей в Нідерландах, де виставлялось золото скіфів, вирішив не передавати експонати ані Україні, ані Криму до вирішення судової суперечки або угоди між сторонами. Експонати з київського музею вже повернулися до Києва.