Українська сторона готує документи, що дозволять постійний експорт сільськогосподарської та харчової продукції до В'єтнаму.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що співпраця в аграрному секторі між двома країнами має значний потенціал. Вона відкриє великі перспективи та можливості для торгівлі і взаємодію у галузі.

Можливість розширення взаємовідносин обговорили під час зустрічі міністра із послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуен Мінь Чи.

Читайте також: У бюджет йде більше грошей від експорту продуктів, ніж від металургії - аналітик

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Павленко зазначив, що за вісім місяців цього року товарообіг сільськогосподарської продукції між країнами склав 41,6 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві аграрної політики та продовольства повідомили, що Україна у цьому році експортувала 10,6 мільйонів тонн зерна. Відомство прогнозує, що за період 2015-2016 років планується продати понад 36 мільйонів тонн на міжнародному ринку.

У останньому звіті ІGC аналітики підвищили прогноз експорту пшеничного борошна у 2015-2016 роках з України.