Основний кандидат на пост президента США Гілларі Клінтон дала свідчення перед Конгесом з приводу нападу на американське посольство у Лівії у 2012 році. За інформацією від Reuters діалог тривав 11 годин.

Клінтон запевнила, що, перебуваючи на посаді держсекретаря США, вона несла відповідальність за дипломатичних представників в усьому світі, але запевняє, що робила усе можливе щоб їх захистити.

"Я була відповідальна за досить багато речей. Я не була відповідальна за окремі запити і заходи безпеки", - відповіла Клінтон.

Також колишня перша леді зазначила, що фізично неможливо перешкоджати абсолютно усім актам терористів у світі, а США і надалі мусять гнути свою лінію у світовій політиці.

"Ми потребуємо лідерства вдома, яке б відповідало нашому лідерству за кордоном, лідерства, яке ставить національні інтереси попереду політичної боротьби та ідеології", - розповіла можливий наступний президент.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Республіканська партія, яка є конкурентом Клінтон на виборах, звинувачувала її у тому, що вона проігнорувала прохання про посилення безпеки у Лівії. Вона ж свою вину у цьому інциденті спростовує.

Цікаво, що під час допиту багато шанувальників Клінтон виступили на її підтримку. У соціальній мережі Twitter користувачі підбадьорювали її хештегом #FreeHillary, який став одним з найпопулярніших.

Читайте також: Президент США ветував бюджет з військовою допомогою Україні

Нагадаємо, теракт у лівійському місті Бенгазі стався у символічний день - 11 вересня 2012 року. Тоді ісламісти вбили чотирьох громадян США, серед яких був посол Крістофер Стівенс.