Мінські домовленості реально виконуються сторонами конфлікту тільки в частині відведення техніки від лінії розмежування.

Про це пише "Україна молода".

На думку журналіста газети, Кремль свідомо затягує виконання Мінських угод, адже на переговорах контактної групи у білоруській столиці представники РФ перешкоджають створенню п'ятої підгрупи для контролю над українсько-російським кордоном.

За словами представника України в підгрупі з політичних питань Романа Безсмертного, російська сторона вже кілька разів виступала проти, мовляв, створення такої підгрупи щодо кордону є передчасним.

Читайте також: Сепаратисти порушили режим тиші: обстріляли Піски та Опитне

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як зазначає газета, єдиним поступом у виконанні мирного плану наразі є відведення техніки від лінії розмежування. Днями сили АТО під контролем місії ОБСЄ відвели важке озброєння на маріупольському напрямку.

Представники самопроголошеної "ДНР" заявили, що відвели з лінії зіткнення всі наявні танки від Горлівки, Донецька та в районі Новоазовська, повідомляє видання.