Наприкінці вересня – у першій половині жовтня 2015 року на інформаційні системи Радбезу Нідерландів була спрямована хакерська атака. Повідомляє компанія Trend Micro.

Це сталося до і відразу після публікації доповіді слідчої комісії щодо обставин падіння малайзійського "Боїнгу" на Донбасі.

Компанія вважає, що це справа рук хакерського групування Pawn Storm, яке, можливо, діє в інтересах Росії і є підрозділом ФСБ. В майбутньому під загрозою можуть опинитися урядові ресурси України. На хакерські удари слід чекати й країнам НАТО, й тім, хто не підтримує політики Кремля.

Нагадаємо, що группа програмистів має ще назву т АРТ 28 та Fancy Bear.

Читайте також: У Франції внаслідок аварії загинуло 42 людини (оновлено)

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нідерланди оприлюднили низку документів щодо розслідування збитого над Донбасом лайнера з частиною засекреченої інформації. Міністр країни зазначив, що інформація внутрішня, більший розголос може завдати шкоди міжнародним відносинами Нідерландів.