На лінії зіткнення на Донбасі досі залишається важке озброєння. Про це сказав заступник глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, пише УНН.

Він зазначив, що у кількох місцях були зафіксовані "Гради" та великокаліберна артилерія.

"І це незважаючи на те, що ця техніка повинна бути відведена ще в лютому. Мінські угоди не передбачають участь даної техніки в навчальних стрільбах", — наголосив Хуг.

Представник ОБСЄ висловив сподівання, що як тільки відведуть танки, ситуація стабілізується.

Читайте також: Бойовики обстріляли позиції сил АТО біля Авдіївки

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Зараз ми займаємося верифікацією. Ми будемо продовжувати здійснювати моніторинг всієї 30-кілометрової зони безпеки. Верифікація – це процес тривалий, ми повинні отримати доступ до тих ділянок, де зберігається техніка, і ми будемо відвідувати такі місця не одноразово, а регулярно", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Хуг повідомляв, що Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі планує протягом доби відкрити новий офіс у Горлівці Донецької області.