У Молдові дуже швидко закінчився арешт політичного опозиціонера Ренато Усатого. Після звільнення із залу суду він швидко попрямував на мітинг, повідомляє DW.

Прокурори намагались подовжити термін ув'язнення лідера об'єднання "Наша партія" ще на 30 діб, але рішення суддів було незадовільним. Під будівлею суду Усатого зустріли його прихильники та на руках віднесли на мітинг.

Сьогодні під час слухання по справі Усатого біля залу засідання зібрались інші опозиціонери та небайдужі громадяни. Вони вимагали звільнити політика та наполягали на чесному та демократичному законодавстві.

Ренато Усатого затримали вчора ввечері в аеропорті Кишинева після посадки літака з Москви. Напередодні опозиціонер оприлюднив телефонні розмови колишніх та чинних керівників Молдови. Через це його звинуватили у незаконному прослуховуванні.

Читайте також: Масові заворушення в Чорногорії: поліція застосувала сльозогінний газ (відео)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Правозахисники вже заявляли, що у разі наявності доказів проти Усатого, він може отримати до 3 років у в'язниці.