25 жовтня, у селі Потіївка Білоцерківського району Київської області, усі мешканці обирали місцеву владу без пред'явлення паспорта громадянина.

Про це пише громадська мережа "Опора" сьогодні, 26 жовтня.

"За словами голови ДВК, на початку дня голосування дільнична комісія заявила про те, що всі виборці зможуть голосувати без паспортів і рішення було усно схвалено комісією", - заявили активісти.

Читайте також: Джон Сноу і Нестор Махно: за кого голосували на місцевих виборах (фото)

Згідно українського законодавства, виборець отримує бюлетень лише на підставі паспорта або тимчасового посвідчення громадянина України.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Згідно інформації, явка у населеному пункті була високою — проголосували 465 із 590 мешканців села.

У "Опорі" нагадали, що за видачу бюлетенів без документа, що підтверджує особу, передбачена кримінальна відповідальність.

Порушникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.