Аномально тепла погода в США спричинила суттєве зниження ціни газу.

Так, за мільйон британських термічних одиниць газу дають менше 2 доларів, пише Insider з посиланням на Bloomberg.

Відзначимо, що 35,8 мільйонів британських термічних одиниць дорівнюють приблизно 1 тисячі кубометрів газу.

На Нью-Йоркській товарній біржі ціна газу знизилась до 1,99 долара за мільйон термічних одиниць або до 71,6 долара за тисячу кубометрів. Це найнижча ціна з 26 квітня 2012 року.

Читайте також: Рейтинг енергетичних компаній: "Газпром" впав у п'ятий десяток

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомило Міністерство енергетики США, застосування технологій гідророзриву пласта і горизонтального буріння для видобутку сланцевого газу дозволили наблизити запаси палива до рекордних 3,96 трлн кубічних футів.

Нагадаємо, наприкінці червня американський сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що США можуть почати поставки скрапленого газу в Україну та інші країни Європи у 2017 році.

За підрахунками Центру глобальної енергетичної політики Колумбійського університету, масове використання зрідженого газу у світі може скоротити доходи російського "Газпрому" на 30-40%.