У Каталонії блоки "Разом за незалежність" та "Кандидатура народної єдності", які утворили коаліцію і виступають за відділення регіону від Іспанії, внесли до парламенту проект резолюції щодо незалежності. Про це пише El Pais.

В тексті документу, який складається з десятка пунктів, зокрема, відзначається, що після виборів до парламенту регіону, які відбулися 27 вересня, більшість місць мають сили, які "прагнуть бачити Каталонію незалежною державою".

У документі політсили закликають "вжити необхідних заходів для того, щоб розпочати процес роз'єднання з Іспанією", демократичний та мирний.

Резолюція також закликає "розпочати переговори, щоб створити незалежну каталонську державу у формі республіки".

Варто зауважити, що прем'єр-міністр Іспанії назвав документ провокацією та наголосив, що влада "приборкуватиме її за допомогою всіх механізмів, які забезпечуються конституцією та законами країни".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: Лідер Каталонії назвав уряд Іспанії "скаженим"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прибічники незалежності Каталонії здобули абсолютну більшість голосів на регіональних виборах.

Глава Каталонії Артур Мас раніше оголосив, що в разі перемоги на виборах в регіональний законодавчий орган він і його соратники протягом 18 місяців доб'ються відділення регіону від Іспанії.

Уряд в Мадриді пообіцяв заблокувати такі спроби в суді.

Каталонія нині - автономна область на північному сході Іспанії.