Велика кількість громадян Великої Британії почала відчувати недостатність їжі. Про несподівану для країни проблему пише видання Independent.

За даними Національної служби з охорони здоров'я, за останній рік у країні зафіксували 7 366 людей з діагнозами "харчова недостатність". У 2011 році таких людей було 4 883. Тож за чотири роки на 50% збільшилась кількість голодуючих.

Британські аналітики запевняють, що ріст недоїдання пов'язаний з безробіттям, високими цінами та малим рівнем допомоги від держави.

"У Сполученому Королівстві десятки тисяч голодуючих людей, а уряд навіть не має стратегії для боротьби з проблемою", - заявив голова організації Trussell Trust Кріс Муд.

Також серед британців поширені інші хвороби вікторіанської епохи. Збільшується кількість зараження туберкульозом. Більш того, такого відсотку не спостерігають навіть в Ірані.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зазначимо, що більш за все проблеми туберкульозу та недоїдання відчувають безхатченки, наркомани та емігранти.

Читайте також: Біженці знову заблокували тунель під Ла-Маншем

Велика Британія також відчуває на собі проблеми емігрантів. Кожен день сотні переселенців намагаються потрапити до Євротунелю у французькому Кале, аби дістатися до Туманного Альбіону.