Сьогодні долар продають за 24 грн, купують — за 23 грн. Деякі фінустанови продають американську валюту по 24,2 грн. Міняйли — по 25-25,5 грн. Офіційний курс Нацбанку - 22,88 грн. Це найбільший курс за останній місяць.

"В Україні, на жаль, вплив на курс політичної складової дуже потужний. Як бачимо, на курс впливали зміни голови НБУ, річні зміни в структурі Нацбанку. Звісно, що місцеві вибори також не могли не вплинути на це", - говорить "Знай" Олексій Кущ, радник президента Асоціації українських банків.

Читайте також "У листопаді долар подешевшає на 50 копійок" - економіст

За його словами, політичні події в країні створюють паніку серед населення. Крім того вже не перший рік саме після виборів товари в магазинах дорожчають.

"Люди й пішли купувати долари, аби зберегти свою купівельну спроможність. Підвищений попит на валюту спричинив до її подорожчання. Звісно, проблемою є й те, що НБУ використовує в управлінні методи минулого століття — ручне керування, досі діють різні валютні обмеження. Це все провокує бізнес скуповувати американську валюту. Він не знає, що буде завтра з гривнею, " - пояснює експерт.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, у бюджеті України на цей рік закладений курс 21,7 грн за долар.