Формування структур нової Патрульній поліції знаходиться на завершальному етапі.

Як повідомив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook, для остаточної роботи поліцейських на місцях необхідно ліквідувати місцеві відділення управління.

Аваков уточнив, що патрульні будуть як в містах, так і невеликих населених пунктах - селах і селищах міського типу.

Чиновник уточнив, що мета реформи не в структурних перетвореннях, а в системному формування в українців ідеї про те, що вони в будь-який момент можуть отримати допомогу патрульного.

Аваков розповів, що поліцію на місцях реорганізують за "кустарним" принципом -сформують Відділок поліції, яким керуватиме Центральне відділення.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У кожному населеному пункті буде дільничний поліції. Співробітники місцевого відділення поліції повинні працювати так, щоб своєчасно попереджати злочину, а також забезпечувати комунікацію з населенням - своєчасно виїжджати на виклик і реагувати на порушення.

Для їх оптимальної роботи вже підготували нову форму. У складі нової поліції буде близько 2,2 тисячі співробітників, раніше було більше трьох тисяч. Також зменшать фінансування на поліцію.

Читайте також: Аваков розформував БНОН і створив нову структуру на чолі з Ківою

Нагадаємо, що нового главу патрульної поліції призначать 4 листопада.