Жителя Харкова, який напав на військову частину та вбив солдата, засудили до довічного ув'язнення. В обласній прокуратурі кажуть, що саме такого покарання вимагали для 45-річного Сергія Руденка, повідомляє сайт відомства.

Три роки тому двоє братів, озброєних обрізом та ножами, напали на військову частину радіотехнічних військ у Харкові. Їх основною метою було залякати караульних та викрасти автомати. До злочину, кажуть, готувалися рік. Мали хорошу фізичну підготовку, в минулому проходили службу в десантних військах.

Читайте також: У Костянтинівці схопили бойовика "ДНР"

Під час нападу, караульні застрелили одного з братів. Також, загинув 19-річний Володимир Березюк. Йому завдали 9 смертельних поранень. До демобілізації строковик не дожив два тижні. Ще двоє військових були поранені, але вижили.

"Чоловіка визнано винним одразу за трьома статтями кримінального кодексу. Це розбійний напад на військову частину, вбивство військовослужбовця та незаконне поводження зі зброєю", - каже начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За даними Державної пенітенціарної служби, в Україні відбувають покарання 1528 "довічників".