Європарламент сьогодні ухвалив документ, у якому йде мова про те, що громадянин США Едвард Сноуден отримає імунітет від переслідування на території країн ЄС.

Про це повідомляє ВВС.

Чиновники ЄС обіцяють, що зі Сноудена знімуть усі звинувачення, а також не передадуть іншим державам у разі прохання. Таке рішення ухвалили у зв'язку з тим, що чиновники наполягали на тому,що екс-працівник ЦРУ є захисником прав людини та своїми діями піклувався про громадян.

Також у ЄС пообіцяли припинити слідкувати за громадянами та зробити їхнє життя більш приватним. В офіційній постанові мова також йде і про обмеження співпраці зі США щодо переслідування окремих осіб.

Нагадаємо, Едвард Сноуден працював на ЦРУ, а у 2013 році оприлюднив данні про незаконні спостереження з боку Ленглі. Після цього уряд США викреслив його зі списку громадян країни та оголосив у розшук. Сноуден втік з країни, а врешті-решт опинився у Росії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: РФ не прийматиме біженців у відповідь на відміну санкцій

Колишнього ЦРУшника з радістю зустріли у РФ. У перші місяці перебування він роздавав інтерв'ю та дякував за прийом. Нещодавно Сноуден заявив про бажання залишити РФ та повернутися у Штати, навіть якщо йому загрожуватиме в'язниця.