У неділю, 1 листопада, у Львові відзначили 97-му річницю Листопадового повстання та вшанували пам'ять Українських Січових Стрільців і вояків УГА та військових, що загинули в зоні АТО. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого на Сході викладача Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира Труша. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, на Личаківському кладовищі відбулося покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА та запалення лампадок на могилах Д. Вітовського - Держсекретаря військових справ ЗУНР, М. Галущинського - коменданта Січових Стрільців, О. Тисовського - керівника і засновника "Пласту", С. Левицького - воїна УГА. Після цього квіти поклали до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича. Вшанували також новітніх Героїв, які загинули в зоні АТО.

"Ми сьогодні вшановуємо Митрополита Андрея Шептицького. Ми сьогодні вшановуємо наших героїв, які віддали своє життя. 1 листопада 1918 року, після багатьох століть, українська влада вернулась до Львова. Але цей день свята сьогодні є сумний, бо двоє наших земляків вчора загинули на війні проти Росії на Донбасі. Ми сумуємо, але ми віримо в нашу перемогу", - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові волонтери зібрали тонну кришечок на протези для бійців АТО

Квіти поклали і до меморіалу УГА та УСС біля Янівського кладовища, де пройшла поминальна панахида і віче біля Меморіалу Українських Січових Стрільців.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, у суботу, 31 жовтня, у Донецькій області під Авдіївкою загинув старший викладач факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Труш з позивним "Артист".