На зміну куратора "Новоросії" Владислава Суркова прийде заступник голови правління Російської Федерації Дмитро Козак. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Така зміна дає зрозуміти перспективи розвитку "Новоросії" Путіним", - пише Тимчук.

"Перебування Суркова на посаді куратора терористичних організацій була очевидною. Він повинен був принести "руський мир", поповнити кадрові резерви структур "ЛНР" та "ДНР", слідкувати за фінансування з російських фондів соціально-економічного життя окупованих територій", - додає він.

Дмитро Козак– довірена особа Путіна, юрист за освітою, голова особливої федеральної місії на Східному Кавказі у 2004-2007 роках. На його рахунку- невдалий план із врегулювання "кризи" в Придністров'ї, який Путін хоче втілити на Сході України.

Тимчук вважає, що ту практику, яку Козак отримав під час кураторства на Кавказі зі створення потужного єдиного ланцюжка системи "спецслужба – центральні російські відомства - місцева влада – правоохоронні органи", він може вдало використати в "ДНР" та "ЛНР".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Чи вдасться це Козаку – не має значення. Більш важливо для нас те, що Путін розпочинає переформатування проекту "Новоросія" під "особливий статус" Донбасу", - додав експерт.

Читайте також: Правоохоронці "ДНР" масово дезертирують - Тимчук

На заваді цьому може стати лише сценарій виконання Мінських угод із відведенням техніки та поверненням під контроль України територій.