Упродовж 2015 року правоохоронці блокували в'їзд на територію України 59 особам, які брали участь у військовому конфлікті в Сирії. Про це повідомляє СБУ.

Бойовиків міжнародних терористичних організацій "Ісламська держава", "Фронт ан-Нусра" та "Імарат Кавказ" примусово повернули до рідних країн.

У СБУ зазначили, що більшість з них за підозрою в терористичній діяльності вже були депортовані з Туреччини, Йорданії та Єгипту, а деякі навіть мали судимість за скоєння насильницьких злочинів.

Читайте також: На Донбасі бойовиків вербують в ІДІЛ - Тимчук

"Бойовики розглядали Україну як транзитну територію, де можна пройти лікування або виготовити підроблені документи для виїзду до сирійсько-іракської зони військового конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зокрема, 29 жовтня був заборонений в'їзд на територію України громадянину Російської Федерації, який у складі терористичної організації "Ісламська держава" брав участь у бойових діях у Сирії. До нашої країни він прибув з Туреччини.

Крім того, за матеріалами СБУ впродовж року зареєстровано 10 кримінальних проваджень за фактами виготовлення та використання підроблених документів в інтересах учасників терористичних організацій.