Глава політради партії УКРОП Геннадій Корбан затриманий в рамках нового кримінального провадження. Про це заявив начальник управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Степан Божило, передає Інтерфакс-Україна.

"Вчора у ході розслідування нами були здобуті дані про вчинення Корбаном Геннадієм ряду кримінальних правопорушень. Було внесено відомості до Єдиного державного реєстру і розпочато досудове розслідування", - повідомив Божило.

За його словами, наразі Корбан перебуває в Києві, з ним працює слідчий і проводить процесуальні дії.

"Його життю (Корбану - ред.) і здоров'ю нічого не загрожує. У випадку проблем із здоров'ям, йому буде надано кваліфіковану медичну допомогу і в подальшому буде прийматися рішення", - додав Божило.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо нового провадження, представник ГПУ сказав, що "у зв'язку з окремими обставинами цього кримінального провадження" не може на даний момент надати цю інформацію.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Сьогодні вранці після прийняття слідчим рішення Корбан був затриманий в порядку за статтею "затримання уповноваженою службовою особою" Кримінально-процесуального кодексу. Нині він перебуває разом із слідчими. З ним проводять слідчі дії", - розповів Божило.

Читайте також: Корбан - лише початок, у Порошенка увірвався терпець - Чорновіл

Нагадаємо, у вівторок вранці лідера партії УКРОП доставили з лікарні в Новозаводський суд Чернігова, який мав обрати йому запобіжний захід, але близько 8:45 ранку його вивели з будівлі суду та вивезли.

Згодом СБУ повідомила, що слідчий Генпрокуратури доручив СБУ доставити Корбана на слідчі дії.

Cоратника олігарха Ігоря Коломойського Геннадія Корбана затримали під час спецоперації 31 жовтня, правоохоронці підозрюють його в причетності до керівництва організованою злочинною організацією.