Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина від імені президента Польщі вчора, 3 листопада, вручив призначення новому послу в Україні. Ним став Марцін Войцеховський, він змінив Генрика Литвина, який працював в Україні з травня 2011 року.

Про це повідомляє LB.

"Польсько-українські відносини сьогодні краще, ніж будь-коли, однак, це не означає, що немає необхідності працювати над їх поліпшенням у всіх сферах. Я бажаю вам успіху у виконанні цього важкого і відповідального завдання", - підкреслив міністр Схетина, звертаючись до нового посла.

Марцін Войцеховський працював в якості журналіста Gazeta Wyborcza, спеціалізувався в питаннях, що стосуються Східної Європи та міжнародної проблематики. Був кореспондентом Gazeta Wyborcza в Україні та Росії.

Читайте також: У Польщі вандали обклеїли храм антиукраїнськими листівками (фото)

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пізніше Войцеховський почав працювати в МЗС Польщі, виконував функції прес-секретаря. Володіє англійською, французькою, російською та українською мовами.