Росія не виконала повністю всіх умов, які вона взяла на себе згідно із Мінськими домовленостями. Європейський союз повинен врахувати це, коли наступного разу переглядатиме санкції, що запроваджені проти РФ через конфлікт на Сході України та анексію Криму.

По це повідомив президент Європейської Ради Дональд Туск на своїй сторінці в Twitter.

"Зрозуміло, що Мінські угоди повністю поки не виконані. Це повинно відобразитися під час майбутнього перегляду санкцій", - зазначив він.

Керівник Європейської Ради також категорично заперечує припущення, що Євросоюз зможе пом'якшити санкції відносно Росії в обмін на допомогу Кремля в боротьбі проти "Ісламської держави".

Читайте також: Відміна санкцій не покращить економічні відносини з Росією - Штайнмаєр

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він наголосив, що необхідно відкинути всі спекуляції щодо компромісів з приводу дій Росії в Сирії і України. Туск вважає їх не тільки аморальними, але й неефективними.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Джо Байден і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтвердили, що санкції проти Росії тісно пов'язані з виконанням пунктів мінських домовленостей. Обмеження не знімуть поки вони не будуть виконані у повному обсязі.