Протягом жовтня у межах проведення місячника кияни та гості столиці мали можливість добровільно здати до органів внутрішніх справ незареєстровану зброю або в законному порядку поставити її на облік.

Про повідомляє прес-служба МВС України.

Кияни здали до столичної міліції 333 одиниці вогнепальної зброї, з них 51 одиниця – це нарізна армійських зразків, 26 – мисливська, 131 – гладкоствольна, 122 – холодна, 3 – саморобна.

Також, здано 7 054 набої до різних видів зброї, 116 газових пістолетів, 20 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовою кулею несмертельної дії, 428 боєприпасів до спеціальних засобів, 108 снарядів, 3 міни, 13 гранат і стільки ж запалів, а також два саморобних вибухових пристрої.

Разом із тим, у 89 випадках громадяни виявили бажання зареєструвати зброю та спеціальні засоби в особисте користування.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Громадяни, які добровільно здали до органів внутрішніх справ зброю, боєприпаси, вибухові речовини або пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

Читайте також: Україна має відновити свій ракетний потенціал - Турчинов

Нагадаємо, що за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність: від штрафу до семи років позбавлення волі.