Депутати Європарламенту, які входять до групи "Друзі України", зібрали гуманітарну допомогу для вимушених переселенців зі сходу України.

Допомога має пройти всі процедури оформлення і її переправлять до Києва українськими авіалініями, повідомили депутати для Радіо Свободи.

Ініціатива зібрати гуманітарну допомогу для українських вимушених переселенців виникла в членів групи "Друзі України" у Європарламенті, вони оголосили збір речей.

Як зазначив Петрас Ауштремичас, член Європарламенту від Литви, один із ініціаторів акції, їхня група не очікувала такої реакції – щотижня вони збирали по 7-8 візків допомоги.

Збір почали у середині жовтня і планують продовжити його у листопаді, розповіла член Європарламенту від Швеції Анна Марія Корацца Більдт.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Читайте також: Життя "по-новому": як новий закон полегшить життя переселенцям

"Ми збирали для переселенців одяг та іграшки. Весь листопад також можна приносити речі у визначене місце у Європарламенті. Ми зробили постери, поштову розсилку та публікації для всіх колег та асистентів, які працюють в парламенті, щоб допомогти переселенцям в Україні, які постраждали від війни", – повідомила Анна Марія Корацца Більдт.

За даними Мінсоцполітики України, станом на жовтень на обліку перебувають 1517116 вимушених переселенців зі сходу України, де триває антитерористична операція проти проросійських бойовиків, і анексованого Росією Криму.