Майже всі великі мережі супермаркетів вступили в змову. Через це в магазинах зросли ціни на продукти та товари. Таку відповідь отримав від Антимонопольного комітету України організатор акції "Голодний бунт" Юрій Клейнос.

В документі йдеться, що торгівельні мережі порушили законодавство про захист економічної конкуренції. За це були оштрафовані на 203,161 млн. грн. Станом на кінець жовтня штрафи супермаркети не сплатили. Намагаються скасувати їх через суди. Але поки безрезультатно. Суди масово відмовляють їм у задоволеннях позовів. Тільки у жовтні, до суду звернулися мережі "Білла-Україна", "АТБ-маркет", "Фоззі Фуд", "Новус Україна", "ЕКО", "Фора" та "АСНільсен Україна". Вони просили визнати рішення АМКУ недійсним, але Господарський суд Києва їм відмовив.

Читайте також: "Продукти дорожчають через відсутність цінового контролю та інфляцію"

"Також, подали до суду "Метро Кеш енд Кері", "Ашан Україна Гіпермаркет" та "Фуршет". Розгляд справ триває", - уточнив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

У відомстві додають, що рішення не оскаржували торгівельні мережі "Ікс Рітейл груп Україна", "Край-2", "Адвентіс", "Фуд центр" "Траверс Маркет", "СПАР-Центр" та "Мепромаг". Вони мають сплатити штрафів на 16,926 млн. грн.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще