Україна є морською державою. Вітчизняні Військово-Морські Сили мають гарні перспективи для подальшого розвитку.

Про це повідомив начальник Генерального штабу та Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко на свої сторінці у Facebook.

Він зазначив, що вже у найближчий час будуть реалізовуватись перспективи для ВМС. Керівник Генштабу наголосив, що це стосуватиметься не лише берегового, а й морського компоненту.

Муженко ознайомився з процесом будівництва малих броньованих артилерійських катерів "Гюрза-М" на ПАТ "Завод "Ленінська кузня". Їх оснастять передовим обладнанням.

Катери будуть використовуватися як на річкових ділянках, так і на морських акваторіях.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Курсанти з Криму, що не присягнули РФ, закінчили коледж ВМС Британії

Екіпажі "Гюрзи" пройшли на підприємстві відповідну технічну підготовку. Моряки ознайомилися з особливостями бронекатера та правилами його експлуатації.

Два малі броньовані артилерійські катери "Гюрза-М" спустять на воду найближчим часом.

Муженко наголосив, що Військово-Морські Сили у майбутньому будуть відповідати європейським та натовським стандартам. Для цього їх оснастять сучасним обладнанням. Також для ВМС проведуть навчання по передовим програмам підготовки.