Від сьогодні набуває чинності закон "Про Національну поліцію України". Відповідно свою юридичну силу втрачають положення закону "Про міліцію".

Національна поліція, відповідно до закону, визначається як орган виконавчої влади. Головним її завданням буде служити суспільству, охороняти права і свобод людини, протидіяти злочинності, підтримання громадського порядку та громадської безпеки.

Документ встановлює правові основи організації та діяльності Національної поліції України. Також на законодавчому рівні закріплюється статус поліцейських і порядок проходження служби в поліції.

В тих регіонах, де ще не встигли сформувати поліцію, на дорогах продовжать працювати співробітники Державної автомобільної інспекції. Такий перехідний період триватиме до кінця наступного року.

Читайте також: Фацевич став заступником керівника Нацполіції

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, поліцейські, згідно з законом, матимуть право забирати автомобілі на штрафмайданчики. У випадку, коли транспортний засіб неправильно припаркований та заважає іншим учасникам дорожнього руху.

Нагадаємо, Національна поліція України отримала свого керівника. Ним стала Хатія Деканоідзе. Вона була з травня 2007 року по травень 2012 року ректором Академії поліції Міністерства внутрішніх справ Грузії. Починаючи з 4 липня 2012 року по 25 жовтня поточного року Деканоідзе була міністром освіти і науки Грузії.

Її заступником призначили Олександра Фацевича.