Можливий організатор вибуху на борту російського пасажирського лайнера Airbus А321, який розбився в Єгипті, - глава терористичного угрупування "Вілаят Синай" (повна назва "Провінція Синай Ісламської держави") Абу Усама аль-Масрі. Про це пише британське видання The Sunday Times з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, уряд Великої Британії підтвердив цю інформацію і заявив про готовність надати підтримку Росії чи Єгипту в організації місії по захопленню або усуненню бойовика. У разі якщо такий крок буде зроблений, Лондон приверне до участі в цій операції британських службовців Спеціальної повітряної служби (SAS).

"Керівництво розвідки вважає, що літак, на борту якого були 224 пасажира, розбився через бомбу, зібрану силами осередку ІДІЛ на Синайському півострові. Лідер групи Абу Усама аль-Масрі, єгипетський проповідник, уклав угоду з Ісламською державою минулого року в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Абу Усама аль-Масрі, за даними видання, визнав свою причетність до катастрофи літака у розміщеному в мережі відео. Саме тоді Британія прийняла рішення перервати авіасполучення з Єгиптом і евакуювати британців з Шарм-ель-Шейха.

Згідно з даними, опублікованими британською розвідкою, бомбу на борт повітряного судна проніс один з членів угруповання "Вілаят Сінай", що працював в аеропорту. У Лондоні побоюються, що він досі перебуває на волі, передає NDTV.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Кремль приховує від росіян правду про теракт на літаку А321 - Геращенко

Нагадаємо, бортовий параметричний реєстратор Airbus А321 припинив запис у польоті в процесі набору висоти на ешелоні 308 (9400 метрів). До цього моменту політ проходив у штатному режимі. ЗМІ повідомляли, що "чорний ящик" літака, що зазнав аварії записав чіткий звук вибуху. Версію про те, що причиною аварії стала бомба підтримує президент США Барак Обама. Він заявив, що США проведуть власне розслідування і "точно з'ясують, що сталося".