Іран домовився з Росією про постачання систем протиповітряної оборони С-300.

Про це повідомив гендиректор корпорації "Ростех" Сергій Чемезов на міжнародному авіаційно-космічному салоні Dubai Airshow-2015, передає ВВС.

"Переговори з іранською стороною по формуванню зенітної ракетної системи С-300 тривають і будуть завершені не раніше початку наступного року. Тоді ж і буде підписаний контракт на постачання зенітно-ракетних систем С-300 в тому вигляді, який визначить іранська сторона", - розповів один з членів російської делегації.

Читайте також: Росія намагається змінити світовий порядок - глава Пентагону

Очікується, що концерн "Алмаз-Антей", який буде головним виконавцем контракту, зможе забезпечити виробництво і постачання С-300 через півтора року після підписання договору.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, у квітні російський президент Володимир Путін скасував заборону на постачання до Ірану цих зенітно-ракетних комплексів.

Іран домовився з РФ про постачання п'яти дивізіонів С-300ПМУ-1 за 800 млн доларів ще у 2007 році. Проте через введені в 2010 році ООН санкції проти Тегерану виконання контракту було призупинене.