Народний депутат від "Самопомочі", секретар комітету з євроінтеграції Олена Сотник вважає, що у вівторок, 10 листопада, Верховна Рада проголосує за пакет законопроектів, від ухвалення яких залежить лібералізація візового режиму з ЄС.

При цьому вона наголосила, що не все залежить лише від Верховної Ради, пише Радіо Свобода.

"Ми маємо пам'ятати, що, крім тих 13 законопроектів, а взагалі їх 17, які має ухвалити Рада відносно безвізового режиму, є ще багато завдань, які мають виконати центральні органи виконавчої влади. Чотири має виконати Кабмін, три конкретні вимоги є до Генеральної прокуратури, РНБО і також до СБУ. Тобто ціла низка вимог, які мають виконати різні органи влади", – сказала Сотник.

На її думку, заважатиме спрощенню візового режиму і ситуація з біженцями, яка зараз виникла у ЄС.

"Хотілося б, щоб влада не маніпулювала суспільством і не обманювала щодо обов'язкового отримання безвізового режиму. Крім того, що відбувається всередині країни, ми маємо враховувати те, що відбувається у Європі. А в Європі - серйозний конфлікт щодо міграційних процесів", – зазначила Сотник.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Не мають права 40 депутатів позбавляти мрії 45 млн громадян - Порошенко

У понеділок на прес-конференції після зустрічі з Верховним представником ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні президент України Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада до 13 листопада ухвалить законопроекти, які необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС. Порошенко висловив сподівання, що завтра або до кінця поточного тижня парламент проголосує за ті закони, які залишилися.

5 листопада спікер парламенту Володимир Гройсман закрив засідання після того, як у парламенті не було достатньої кількості депутатів для ухвалення законопроектів, які стосуються виконання Плану дій щодо візової лібералізації. Гройсман заявив, що ці законопроекти розглядатимуться у вівторок, 10 листопада.