Джордж Мартін, автор романів "Пісня Льоду та Полум'я", покладених в основу серіалу "Гра престолів", розповів в інтерв'ю виданню Chicago Tribune про походження фрази "Зима близько" і образ крижаної Стіни, що захищає континент Вестерос.

За словами письменника, все це спало йому на думку під час холодної і сніжної зими 1967 року в Чикаго. "Тієї зими було так багато снігу, що крім нього нічого не було видно, - розповів Мартін. - Вулиці міста були схожі на траншеї часів Першої світової війни, тільки зі снігу та льоду. Пам'ятаю, як я ходив по цих траншеях і тунелях і дув такий вітер, що годі було щось розгледіти. Цей досвід назавжди залишився в моїй пам'яті".

Читайте також: Четверо персонажів "Гри престолів" остаточно померли

Джордж Мартін також розповів про труднощі, які йому в похилому віці принесла популярність: під час автограф-сесії один із шанувальників творчості спробував відрізати у письменника шматок бороди. "У мене ніколи не було помічників, я просто писав книги. А тепер у мене п'ять помічників і два менеджера, а все, що я хочу - це встати вранці, поснідати і сісти за роботу", - додав Мартін.

Коментуючи "Гру престолів", письменник сказав, що йому не вистачає в екранізації таких персонажів романів, як Леді Кам'яне Серце і Аріанна Мартелл.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще