Національний реєстр Рекордів України зафіксував неймовірний факт: дворічна Аріна Шугалевич із міста Дубровиця на Рівненщині назвала 194 столиці світу. Про це пише УНН.

У фіналі конкурсу мама дівчинки Ірина Шугалевич перелічувала країни, а дитина називала столиці. Обдарована дівчинка також вказувала визначні місця. Для прикладу, коли називала столицю Італії - Рим, то додавала - Колізей, а в Парижі згадала Ейфелеву вежу.

За словами мами вундеркінда, спеціально до конкурсу вони не готувалися.

"Півроку тому купили атлас з країнами світу. Перед сном показували дитині, читали. Яким було наше здивування, що вона почала запам'ятовувати найскладніші назви столиць. Для прикладу, без проблем вимовила столицю Суринаму - Паранарібо. У мене вийшло не з першого разу. Завдяки таким заняттям дитина стала краще говорити. Ми й далі розвиватимемо пам'ять та ерудицію дитини. Однак поки не визначилися, яку сферу науки обрати", - розповіла Ірина Шугалевич.

Читайте також: Мати пише картини, які домальовує її дочка (фото)

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Більше за дворічну Аріну столиць назвав 6-річний Лев Бондаренко з Харкова. Він перерахував 207 міст. Національний реєстр Рекордів України вручив обдарованим дітям сертифікати про "Максимальну кількість відтворених напам'ять столиць світу".

Нагадаємо, 8-річна українка Вероніка Верем'юк перемогла на чемпіонаті Європи з шахів, який відбувся в Хорватії.