Державні підприємства в Україні є генераторами збитків і висмоктування грошей з державної скарбниці.

Таку думку висловив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус в статті для видання Новое время.

Міністр вважає, що на нинішньому етапі розвитку наша країна не може бути ефективним власником такої величезної кількості підприємств. У той час як від приватних інвесторів можна чекати грошових вливань та впровадження сучасних технологій.

"Реформа системи управління державною власністю не зводиться до однієї приватизації. Але без приватизації не буде повноцінної реформи, а без довіри не буде приватизації. Уряду і парламенту необхідно справою довести, що Україна готова проводити відкриту та ефективну приватизацію", - пише Абромавічус.

Читайте також: Різні структури перевірятимуть бізнес за один день - Абромавичус

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Міністр нагадав, що в країні працюють більше 1,8 тисячі державних підприємств. "Навіть в зразкових з погляду ефективності корпоративного управління державах ОЕСР рахунок держкомпаній йде на десятки: у Норвегії їх 70, у Швеції - 49, у Франції - 50", - відзначає він.

Абромавічус впевнений, що Україні потрібно зосередитися на управлінні лише кількома десятками, максимум - сотнями, стратегічних підприємств. На його думку, непрацюючі держкомпанії потрібно ліквідувати, решту - приватизувати.