Німецький автомобільний виробник Porsche Automobil Holding SE протягом періоду січня-вересня вдвічі скоротив чистий прибуток. 30,8% акцій компанії належить Volkswagen AG. Витрати підприємства пов'язані з "вихлопним скандалом".

Про це повідомляє MarketWatch.

У компанії Porsche зазначають, що чистий прибуток за дев'ять місяців цього року склав 1,19 мільярдів євро. За аналогічний період у минулому році його сума складала 2,5 мільярдів євро.

В той же час автомобільний холдинг підтвердив власні прогнози щодо прибутку на 2015 рік. Його суму 28 жовтня відкоригували, враховуючи витрати, що пов'язані зі скандалом.

Читайте також: Цілий континент буде судитися із "Volkswagen"

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Porsche, за підсумками року, очікує чистий прибуток між 800 мільйонами і 1,8 мільярдами євро. Раніше в компанії прогнозували доходи на рівні в 2,8-3,8 мільярдів євро.

Нагадаємо, німецька автоконцерн Volkswagen вперше за 15 років зазнав збитки в третьому кварталі поточного року. Чистий збиток компанії становить 1,73 мільярдів євро в порівнянні з чистим прибутком в 2,9 мільярди євро за аналогічний період минулого року.

Але за підсумками трьох кварталів компанія все ж отримає прибуток в 4 мільярди євро.