Вибори у Маріуполі та Красноармійську Донецької області відбудуться 29 листопада - таке рішення ухвалила Верховна Рада.

"За" проголосували 233 парламентарі, повідомляє ВВС.

Перш ніж рішення набрало необхідну кількість голосів, спікер Володимир Гройсман кілька разів виносив його на сигнальне голосування.

Депутатам також пропонували провести вибори у тих містах 15 листопада, однак ця дата не мала достатньої підтримки.

Днями керівник Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомляв, що вибори у Маріуполі та Красноармійську можна було б провести 15 листопада, якби парламент ухвалив відповідне рішення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Єдине, чого не вистачає, це законодавчого рішення Верховної Ради", - заявив він.

За словами Охендовського, у тих двох містах вже набрали новий склад ТВК, до якого "не увійшли ті люди, з вини яких було зірване голосування 25 жовтня".

Читайте також: На вибори в Маріуполі і Красноармійську потрібно п'ять млн грн - ЦВК

"Виборчі процеси ні в Маріуполі, ні в Красноармійську не зможуть закінчитися без проведення голосування і без встановлення результатів", - додав голова ЦВК.

25 жовтня на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську не відбулося голосування, бо міська територіальна виборча комісія відмовилася приймати бюлетені у місцевої типографії.