Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" узгоджує з Міжнародним валютним фондом можливість зниження верхнього тарифу на газ для населення у випадку падіння ціни імпортного газу нижче 209 доларів за тисячу кубометрів.

Про це сьогодні в Києві розповів представникам ЗМІ голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, пише Тиждень.

"Коли у нас ціна імпорту знизиться нижче 209 доларів, то в уряду виникне можливість, якщо на це буде згода МВФ, … ці 7,188 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів газу можна буде опускати", - заявив він.

Читайте також: Суд визнав незаконним підвищення цін на газ для населення

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним підвищення тарифів на газ для населення.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

3 березня Нацкомісія з регулювання електроенергетики та комунальних послуг підвищила мінімальний тариф на газ, який населення використовує для опалення, до 3600 грн за тисячу кубометрів. Ця ціна буде діяти на обсяг до 200 кубометрів на місяць тільки в опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Обсяг понад 200 кубометрів на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ має оплачуватися за ціною 7188 грн за тисячу кубометрів.