Сьогодні для 220 нових полісменів в Івано-Франківську, які пройшли складний відбір, розпочалося перше офіційне заняття, повідомляє "Репортер".

Навчання буде проводитись на базі Прикарпатського факультету національної академії внутрішніх справ. Триватиме воно з три місяці.

Всього відбір пройшло 220 людей. За словами франківчанки Олексанри Бабецької-Гусєвої, відбір був не таким вже й страшним. Жінка досі працювала менеджером.

Читайте також: Спецназівцями КОРДу хочуть стати сім тисяч українців - Аваков

"Не сказала б, що відбір був дуже важкий, але довелося пройти певні випробовування, – говорить Олександра. – Особисто я дуже хвилювалася перед фізо, бо довший час перебувала у декретній відпустці і фізичної підготовки як такої не було, але справилася".

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як буде проходити подальше навчання полісменів розповів начальник Прикарпатського факультету національної академії внутрішніх справ Сергій Братель.

"Визначено порядок підготовки поліцейських в Україні і ми маємо практику підготовки поліцейських у Києві. Харкові, Одесі та Львові, – говорить Сергій Братель. – Буде більше 20 дисциплін. Це будуть як теоретичні, так і практичні заняття. Щодо практичних – це охорона громадського правопорядку, боротьба зі злочинністю, забезпечення безпеки дорожнього руху тощо".

Навчання будуть проводити викладачі академії внутрішніх справ, а також громадські організації та правозахисники. Практичним навикам навчатимуть тренери з головного управління Івано-Франківської поліції області.