Спорстмен Сергій Бубка засудив пропозицію керівника WADA Річмонда Паунда відсторонити Росію від Олімпіади-2016 через допінговий скандал.

Про це пише Обозреватель.

"Те, що зазнав я в 1984 році, не має повторитися. Багато талановитих спортсмени так і не отримали шансу поборотися за олімпійські медалі", - заявив він.

Читайте також: Міжнародний олімпійський комітет роздасть медалі російських атлетів

На його думку, неохідно захищати "чистих" спортсменів від масових дискваліфікацій, оскільки, платити за свою провину мають порушники, а не чесні спортсмени.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"IAAF, як найбільш зацікавлена ​​сторона, зобов'язана діяти. Ми повинні тісно співпрацювати з WADA, яка спирається на повну підтримку уряду", - додав він.

Бубка вважає, що заплатити мають всі хоч трохи винні у скандалі: тренери, адміністратори, менеджери та чиновники, але аж ніяк не спортсмени, які - невинні.

Нагадаємо, у 2012 році в Лондоні російські чемпіони Олімпіади дали великий хабар для приховування допінгу. Всесвітнє антидопінгове агентство відреагувало закликом виключити Росію із Міжнародної федерації легкої атлетики.