Україна і Великобританія домовилися про посилення взаємодії між двома країнами. Вона буде направлена на повернення активів корупціонерів.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Рішення про міждержавну співпрацю було прийняте під час зустрічі голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої та міністра з питань міжнародного розвитку Великобританії Десмонда Свейна.

Зазначається, що під час заходу сторони обговорили подальше реформування фінансового сектору України та трансформація НБУ. Також на зустрічі розмовляли про роботу з міжнародними донорами.

Гонтарєва запропонувала двом країн більш активно співпрацювати в рамках розслідуванні фінансових махінацій. Адже це сприяє виведенню коштів за межі України.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: В Україні з'явиться власне ФБР – Державне бюро розслідувань

Таку пропозицію британська делегація підтримала одноголосно.

Нагадаємо, 10 листопада Верховна Рада створила Національне агентство з розшуку активів корупціонерів. Законопроект підтримали 260 народних депутатів.

Агентство виявлятиме, розшукуватиме та оцінюватиме активи. Воно також співпрацюватиме з органами іноземних держав, представлятиме права та інтереси України в закордонних судових органах.