У четвер, 12 листопада, на XIII з'їзді суддів України делегати проголосували про звільнення Василя Бринцева з посади судді Конституційного суду України у зв'язку з закінченням терміну повноважень. За таке рішення проголосували 374 делегати з'їзду, 8 - було проти, передає УНН.

"За результатами таємного голосування щодо звільнення судді Конституційного суду України голоси розподілилися таким чином: "за" - 374 голоси, проти - 8", - зазначив голова лічильної комісії суддів.

Бринцев був призначений на посаду судді КС за квотою з'їзду суддів, термін його повноважень судді КС закінчився у серпні цього року.

З'їзд суддів повинен завтра обрати нового суддю КС замість Бринцева - із семи кандидатів на цю посаду.

Читайте також: Останній шанс влади: у Києві вимагають вигнати одіозних суддів (фото)

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Василь Бринцев - суддя Конституційного Суду України, заступник Голови Конституційного Суду України (2007–2010), юрист, професор, доктор юридичних наук. Заслужений юрист України.

У травні 2014 року Бринцев уже подавав, але пізніше відкликав заяву про складення повноважень судді КСУ за власним бажанням