Народного депутата Володимира Парасюка викликають до Генеральної прокуратури України (ГПУ) у двох кримінальних виробництвах.

Про це сам Парасюк повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На даний момент у мене є дві повістки, за якими мене викликають до ГПУ по двох справах", - сказав він і додав, що його викликають до ГПУ як свідка.

Перша повістка, пояснив Парасюк, - це з питань лідера "Укропу" Геннадія Корбана, коли там "відбувалася певна сутичка в суді". "Але я думаю, що це справа замнеться відразу, тому що там реально ніхто нікого не бив", - заявив нардеп.

Друга справа, за словами Парасюка, "набагато серйозніше". "Це сталося у Львівській області. До мене звернувся голова одного з лісгоспів про те, що зараз, на даний момент, один зі слідчих львівського управління СБУ веде незаконні слідчі дії в лісі і при цьому вимагає хабар", - сказав він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Там досить заплутана історія з попереднім керівником, який вирізав величезна кількість лісу, і вони, щоб списати всі ті речі, просто зараз хочуть відкрити кримінальну справу, і ті всі пеньки повісити на нового керівника", - пояснив нардеп.

"Коли я виїхав на місце, то побачив, що людина неадекватна. Він не зізнається, навіть хто він такий: або він представник СБУ, і що він там робить. Ми його доставили у Львівське управління СБУ. Я його завіз в кабінет генерала Андрейчука. Генерал Андрейчук дав слово офіцера, що він буде покараний. Але сталося інакше: вони цю справу розкрутили і передали сюди в Київ. І зараз вони звинувачують, що хтось когось там викрадав", - розповів Парасюк.

"В даний момент я дізнався, що насправді сталося. Цей генерал Андрейчук відправив цього слідчого СБУ, щоб він реально підтасував справу з цим лісгоспом, просто-напросто, щоб прикрити попереднього керівника, який працював за часів Януковича", - резюмував він.

Читайте також: У суді над Корбаном почалася бійка через смс прокурору (відео)

Раніше народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Ігор Луценко повідомив, що генеральний прокурор Віктор Шокін дав розпорядження готувати подання про притягнення до кримінальної відповідальності Парасюка.

Нагадаємо, 4 листопада в ході засідання суду про обрання запобіжного заходу лідеру "Укропу" Геннадію Корбану сталася бійка за участю Парасюка і прокурора. Прокурор заявив поліції, що нардеп його побив і вимагав це зафіксувати. У свою чергу Парасюк звинуватив прокурора в тому, що він побив Євгена Терехова, який балотується на пост мера Павлограда.