Європейський союз не планує найближчим часом збільшувати квоти на імпорт української продукції.

Про це сьогодні повідомила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем під час брифінгу, передає "Укрінформ".

Вона розповіла, що Євросоюз збільшив квоти на деяку продукцію для українських виробників, але деякі з них не були використані в повній мірі.

"Тому є потенціал для їх використання і поки немає планів надавати додаткові збільшені квоти",- зазначила євро комісар.

Зокрема, за її словами, квоти не були повністю вибрані на експорт свинини, яловичини та курятини через невідповідність санітарним нормам ЄС.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мальстрем наголосила, що з початку цього року експорт української продукції до країн Євросоюзу дещо знизився. Це пов'язано із загальною ситуацією в економіці України та на глобальному ринку.

Читайте також: Україна не знає, що робити з мільйонами на екологію

"Проте в деяких сферах, де ми застосували односторонні преференції, український експорт збільшився", - сказала вона.

Україні, за словами євро комісара, необхідно продовжувати запровадження реформ. Зокрема, це стосується галузі сільського господарства. Продукція має відповідати санітарно-гігієнічним нормам Євросоюзу.

Мальстрем наголосила, що такий крок дозволить значною мірою збільшити український експорт.