Єдина монументальна робота художників Алли Горської, Віктора Зарецького та Бориса Плаксія може зникнути через продаж приміщення, на якому вона створена.

Про це повідомляє Відкритий архів монументальних мозаїк радянського періоду в Україні Soviet Mosaics in Ukraine.

"Щойно стало відомо, від працівників колишнього ресторану "Вітряк", що приміщення виставлене на продаж, і скоріше за все там з'явиться новобудова. На фасаді цього ресторану знаходиться єдина у Києві монументальна робота Алли Горської, Віктора Зарецького та Бориса Плаксія - декоративне панно "Вітер", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Фотограф показав, як зараз виглядає Київський річковий вокзал

Активісти зі спільноти Soviet Mosaics in Ukraine сподіваються зв'язатися із власником ресторану і запобігти руйнуванню унікальної мозаїки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Алла Горська - українська художниця-шістдесятниця і відомий діяч правозахисного руху 60-х років в Україні, яка була дружиною художника Віктора Зарецького. Борис Плаксій вважався "одним із найпопулярніших та найперспективніших молодих монументалістів" другої половини 60-х років.